Тачо на Жени Калканджиева влиза в затвора за 3 години и половина

Стефан Манов е осъден за побой на съсед, може да обжалва

У нас
14:29 - 08 Ноември 2022
7566
Тачо на Жени Калканджиева влиза в затвора за 3 години и половина

Съпругът на Жени Калканджиева Стефан Манов-Тачо е осъден на 3 години и шест месеца затвор. Наказанието му е заради побой на съсед преди две години. Това научи Lupa.bg от свои източници в съда. Съпругата на Манов - Жени Калканджиева потвърди новината, но уточни изрично, че присъдата не е окончателна. 

Тачо във "ВИП Брадър" през 2014 г., където почти винаги беше пиян

Решението на Софийския градски съд не е окончателно, Тачо може да се обжалва пред ВКС.

До делото се стигна, след като на 18 април 2020 г. Тачо налетя на съседа си Георги Василев заради забележка, че от дома на бившата миска и мъжа й постоянно се чувала силна музика, а купоните не спирали. За да потушат побоя, на мястото пристигнали три патрулки, извикана била и линейка.

Георги и приятелката му тогава подали жалба срещу Тачо за побоя, а също и за силния шум и нарушаване на обществения ред. Мъжът на Жени пък прекара в ареста 24 часа.

"Това е на първа инстанция. Ние, разбира се, не сме доволни от тази присъда и я обжалваме. Смятаме, че съдебният състав не е обективен, ще направим възражения", заяви пред Lupa.bg Жени Калканджиева. Тя не скри, че е силно разочарована от решението на Софийския градски съд и се озадачи, че вестта е стигнала до медиите, приположение, че съдебни актове се коментират едва при окончателно произнасяне на съда.