Тагарев : Бюджетът за отбрана ще е над 2% от БВП и ще позволи инвестиции във военни болници

Той присъства на честванията на 100-годишнината на Военната болница в Сливен

Политика
15:14 - 20 Септември 2023
1451
Тагарев: Бюджетът за отбрана ще е над 2% от БВП и ще позволи инвестиции във военни болници

През следващата година бюджетът за отбрана ще бъде не по-малко от 2 процента от БВП. Това не се е случвало отдавна и ще позволи да инвестираме не само в армията, но и в 3 от военните болници. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев в Сливен.

Той присъства на честванията на 100-годишнината на Военната болница в града. Министър Тагарев откри и ремонтираното инфекциозно отделение на лечебното заведение. Освен цялостен ремонт, са подменени дограми и е обновена фасадата. "Доказали сте ,че умеете да работите и може да разчитате на подкрепата на МО. Надявам се да се превърнете и в предпочитано лечебно заведение и за гражданското население", с тези думи се обърна министърът към военните лекари. 

"Това, че по време на пандемията бяхте опора не само на военнослужещите, но и на цялото население на Сливен показва, че сте готови за работа при някакви условия. Ние военните медици винаги се готвим за действия в условията на война. Вие доказахте, че сте готови. Благодаря за работата и професионализма“, заяви по време на церемонията генерал–майор Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА.