Тагарев: Русия отказа да ремонтира ракетите С-300 още преди войната

Ракетите са неизползваеми, увери военният министър

Топ
21:01 - 30 Септември 2023
3519
Тагарев: Русия отказа да ремонтира ракетите С-300 още преди войната

България не може да ремонтира своите дефектни ракети за зенитните комплекси С-300 поради отказ от страна на Руската федерация още преди началото на войната в Украйна. Това обяви министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Той подчерта, че ракетите са неизползваеми и няма шанс те да бъдат ремонтирани. Министърът заяви, че се надява Народното събрание да приеме проекта за инвестиционен разход за закупуване на бойните машини „Страйкър“ за нуждите на Сухопътните войски преди излизането си във ваканция заради предизборната кампания.

Тодор Тагарев и министърът на отбраната на Северна Македония Славянка Петровска посетиха полигона в Ново село и проведоха срещи с македонски и български военнослужещи от състава на многонационалната бойна група.

"Ние тук сме свидетели на реално приложение на концепцията за повишена бдителност на НАТО и за изграждане на многонационалните бойни групи, които са елемент от капацитета за възпиране и отбрана на източния фланг на НАТО. Тук, както стана ясно работят 7 страни, като водеща страна е Италия, с много сериозен капацитет. Но всеки принос на наш съюзник за защитата на НАТО и на нашата територия е ценен, включително и на военнослужещите от Северна Македония", каза министърът.