Тайна визита: Грета Тунберг засечена в София

Световноизвестната екоактивистка се разхожда в центъра

Актуални новини
19:41 - 20 Октомври 2024
4284
Тайна визита: Грета Тунберг засечена в София

Грета Тунберг в момента е в България, а посещението й не е оповестено официално. Световноизвестната екоактивистката беше засечена от столичани, които я разпознаха, докато се разхожда в центъра на София.

"Грета Тунберг на бул. "Дондуков" и "Будапеща!", написа в профила си в социалната мрежа предприемачът и актьор Хари Аничкин. Той публикува и обща снимка с Тунберг, на която тя се усмихва широко. Аничкин уточнява, че снимката е направена днес в ранния следобед.

"Не мога да повярвам! Много усмихната и приветлива - "Just visiting"!, обяснява той какъв е поводът за посещението й в българската столица. На приятелите му, които не вярват, че снимката е истинска, а не плод на изкуствен интелект, Аничкин уточнява, че всичко си е истинско. "От плът и кръв, на "Дондуков" си се разхожда!", потвърждава бившият радиожурналист.

Хари Аничкин разказа, че я е попитал дали е в нашата страна заради делото срещу правителството заради липса на обществено обсъждане и доклади за оценка на въздействието по повод решението за строежа на 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй". Тунберг обаче не е споделила дали има конкретна причина за идването й в София. 

Грета Тунберг досега не е идвала в България или поне подобна официална визита от нейна страна не е станала публично достояние.