Тайната на Възкресението е неразгадана

Два ангела вместо разпнатия Исус Христос стоят в гроба

Мистика
00:07 - 19 Април 2020
4680
Тайната на Възкресението е неразгадана

Тайната на Възкресението на Исус Христос, в която вярва християнският свят, все още не е разгадана. Новозаветният разказ описва как Мария Магдалена първа отива до гроба на разпнатия Христос. Но вместо тялото му, вижда два ангела и възкръсналия Исус.

Мария-Магдалена се изненадала, когато намерила големия кръгъл камък отместен от входа на гробницата. Когато пристъпила да влезе вътре, още по-изненадана открила, че Иисус го няма.

Две ангелски същес­тва седели спокойно на олтара със сияещи лица. Те се усмихнали, разпознавайки плачещата Мария-Магдале­на, която изпълнявала нейната египетска роля като Изида, която плаче, понеже нейният възлюблен Озирис е изчезнал. Те крас­норечиво я запитали: „Жено, защо плачеш", при което тя отгово­рила: „Аз търся моя възлюблен Учител, който беше тук и сега го няма".

И после, когато тя се върнала и влязла в градината, все още гледайки в гроба, отново чула: „Жено, защо плачеш? Кого търсиш". Думите идвали от устата на един мъж, когото тя смятала за градинаря. Отново попитала за този, който е изчезнал, и чула Иисус да казва: „Мария". Тогава тя се обърнала и познала Исус Христос. Неговото тяло изглеждало много по-прозрачно и светещо. Казал й, че на нея и на Йоан оставя грижите за майка му и й възлага да разкаже за неговото възкресение.