Тайната разкрита! Ето я диетата на Мерилин Монро

Символът за женска красота избягвала зеленчуци, налитала на пържено месо

Топ
12:50 - 25 Октомври 2019
4595
Тайната разкрита! Ето я диетата на Мерилин Монро

Тайната най-сетне е разкрита! Ето я диетата на Мерилин Монро, един от най-популярните символи за женската красота както през изминалия век, така и днес. За жалост, блестящият живот на знаменитости като нея невинаги е толкова вълшебен, колкото изглежда. На 5 август 1962 г. красавицата слага край на живота си, но близо 60 години по-късно последователките ѝ в цял свят продължават да се множат.

Покрай ритуалите ѝ за красота все още витаят редица мистерии. Благодарение на дневниците ѝ до нас са успели да стигнат част от методите ѝ за разкрасяване, а буквално преди дни в цял свят плъзна т.нар. диета на Мерилин. Преди всичко тя изобщо не се доближава по смисъл и съдържание до режимите, които промотират във фитнес менютата в днешни времена.

Всъщност в диетата ѝ не е имало тостове, портокалов фреш или зеленина. Мерилин е разказвала, че сутрин „загрява“ с мляко и 2 сурови яйца в чаша, разклаща всичко и го изпива. Според звездата това е била единствената бърза и питателна закуска, подходяща за работния ѝ график.

Отсъствали са и нискомаслено месо, риба и пресни зеленчуци. Връщайки се след снимки, тя си купувала овнешка пържола или черен дроб и предпочитала да ги консумира пържени. Единственото, което си е приготвяла за гарнитура, са били суровите моркови.

Диетата на Мерилин се е състояла предимно от мазнини и протеини. В нея практически няма въглехидрати с изключение на сосчета, които си е правила за месото. Ако се допитаме до днешните фитнес маниаци, ще кажат, че менюто на иконата на красотата на миналия век е просто кошмарно, но всъщност не е така.

От записките на знаменитостта става ясно, че тя никога не е обичала да спортува. Тренирала е  само и единствено мускулите, които е смятала за важни. Упражнявала е ръцете и горната част на тялото си с леки тежести.  Монро е смятала ледените бани за по-ефективен начин за тонизиране на тялото.

Целулитът, който сега се тръби на всеки завой, в онези дни не се е считал за нездравословен, а начинът, по който са изглеждали бедрата ѝ, никога не я е притеснявал. Кожата си тя поддържала с маски с обикновени домашни продукти. Най-големият враг според нея бил слънцето. Въпреки че по онова време също били модерни дамите с златен загар, тя предпочитала да има порцеланова и фина кожа. Именно фактът, че се предпазвала от слънчевите лъчи, ѝ помагал да няма петна и бръчки както по тялото, така и по съвършеното си лице.