Тайната за красота на Райна Кабаиванска

Новини
17:50 - 10 Януари 2022
6671
Тайната за красота на Райна Кабаиванска

Крем с натурално злато за няколкостотин евро. Това е една от тайните за младеещия външен вид на Райна Кабаиванска. 87-годишната оперна певица отрича да има пластични операции и твърди, че свежестта ѝ се дължи на ген, но и на стриктната ѝ рутина.

Всеки ден преди лягане си правела специална маска с жив колаген, който мажела не само върху лицето, но и по цялото тяло. Отделно примадоната ползвала други скъпи мазила, с които заличавала следите на времето. Кремът ѝ за лице от морски водорасли от Мъртво море, направен по поръчка, също не падал под 500 евро. Оперната легенда старателно прикривала разходите за козметика, които прави всеки месец, но опънатата ѝ кожа винаги привличала вниманието и предизвиквала въпроси. Тя не отрича, че с козметика винаги я е снабдявал нейният съпруг, който е аптекар и често сам ѝ забърквал мазилата.

Кабаиванска избягва и тежките меса, предпочитала риба или пилешко в скромни порции. Винаги гледала в чинията ѝ да има повече гарнитура от зеленчуци, отколкото месо. Другият трик за младост на оперната прима е масажът. Поне веднъж седмично тя се подлага на такъв за цяло тяло, за да може лимфата да се раздвижва. Масажист я посещава в дома ѝ в Модена, а терапията продължава час и половина. Не е привърженик на тежките физически натоварвания. Признава, че единствената активност, която се стреми да не пропуска, е кратка разходка в парка на въздух абсолютно всеки ден.