Тайни записки от 3096 г.

Човечеството живее под земята и се разбира телепатично

Мистика
23:46 - 17 Октомври 2020
7271
Тайни записки от 3096 г.

За първи път тези записи са публикувани в края на 20-те години на 20 век. Авторът им твърди, че е бил в състояние, подобно на кома в продължение почти на една година. По време на комата видял бъдещето на Земята през 3096 г. Историята се разказва от немски и руски издания, и не е от популярните.

През 1922 г. Пол Динак преподава немски език на студенти от Атинския университет. Според спомените на студенти той бил 36-годишен, скромен и много внимателен човек, участник в Първата световна война.

През 1921 г. Динах става жертва на летаргичен енцефалит, когато човек лежи мълчалив и неподвижен седмици или дори месеци. Почти година Пол се намирал в клиниката в Женева в състояние на жив труп, преди лекарите да успеят да го върнат към пълноценен живот. Докторите препоръчали на Пол да смени швейцарския климат с по-мек и така той заминал за Гърция.

През 1924 г. Динак сметнал, че здравето му се е възстановило и решил да се върне в родината си. В средата на стаята му стоели отворени куфари и кутии - германецът събирал и опаковал нещата си с помощта на един от любимите си ученици Георгиос Папахатис. "Не е нужно да опаковате това", възкликнал германецът, като видял дебела тетрадка в ръцете на ученика. „И какво да правя с нея", попитал Георгиос. "Изхвърлете я или я вземете за себе си. Опитайте се да я преведете на гръцки - това ще е страхотна практика за вас". Така невероятният ръкопис се оказва в ръцете на младия Георгиос.

Първоначално Папахатис смята, че германецът, наред с други неща, е графоман и се е опитвал в жанра на фантастиката. Но докато напредва с превода, все по-често се улавя да мисли, че написаното не е измислица, а добре подреден дневник.

Потъвайки в летаргичен сън, Пол се озовал в тялото на непознатия Андрю Нортъм, живеещ на Земята през 3096 година. Хората от бъдещето забелязали, че тялото на Нортъм има различно съзнание и започнали някакъв вид покровителство над него. Без тяхната помощ, пише Пол, за него било невъзможно да се ориентира в света от четвъртото хилядолетие. До Динах винаги имало придружител на име Стефан, който отговарял подробно на многобройните въпроси на госта от миналото. В продължение на една година Динах живял през 3096 г., докато лекарите не го събудили и не го върнали в 20 век.

Георгиос работил по дневника повече от 14 години до избухването на Втората световна война. Той не бързал с публикацията по същата причина, поради която Динах мълчал - страхувал се от подигравки и обвинения в безумие. В края на 20-те години Георгиос организирал издаването на романа „Долината на розите“, в който говорил в литературна форма за своя учител и давал откъси от дневника си. Но романът изчезнал от продажба много бързо, дори твърде бързо. Досега любители библиофили, колкото и да се стараят, не могат да намерят нито едно негово копие.

През 1979 г., след като вече станал признат учен, Папахатис се решил на втори опит. Дневникът с неговите коментари е отпечатан в малък тираж. Но историята с „Долината на розите" се повтаря: книгата дори не попадна на рафтовете на книжарниците. Целият тираж е изкупен и изчезва. Едва през 2015 г. изплува вероятно единственият оцелял екземпляр. Явно някой наистина не иска мемоарите на Динах да станат широко достъпни.

Папахатсис "вкусва славата" в пълна степен: научната общност се изправя срещу него, дори се правят предложения за отлъчване на Папахатсис от научна дейност. 

Какво пише в мемоарите?

На първо място, човечеството, въпреки всички бури и гръмотевични бури, ще оцелее (поне през 3096 г. все още ще съществува), хората няма да деградират до диваци и цивилизацията няма да бъде унищожена. Демографската дегенерация не ни заплашва, а напротив, поради пренаселеност ще започне мащабно строителство на подземни градове.

2016-2018 година. Светът ще бъде на ръба на войната, но ще може да я избегне.
2018 година. Междудържавните граници в предишното им разбиране ще престанат да съществуват.
2020 година. Ще се появи нова банкова система. Цената на електронните пари ще бъде обвързана с електричеството и природните ресурси.
2025 година. Природните ресурси ще бъдат преразпределени и частната собственост върху тях ще бъде премахната.
2030 година. Човечеството ще се научи да управлява духовната енергия. Всеки ще се превърне в телепат и ще може да изпраща и получава съобщения със силата на мисълта.
2050 година. Ще бъде открит нов вид енергия - „пространствена енергия“ и ще се прекрати използването на природните ресурси.

Тези прогнози за близкото бъдеще не се различават от тези на водещи изследователи. Колкото по-напред обаче Динак описваше бъдещето от 20-ти век, толкова по-неразбираеми стават неговите бележки. Самият той призна, че не разбира много от обясненията на Стефан от 3096-та за неща като етеродинамика, пространствена и духовна енергия, подземно слънце, подземна атмосфера и много други.