Тайсън Фюри: Не знам как да спра с бокса!

Спорт
13:11 - 18 Ноември 2022
1952
Тайсън Фюри: Не знам как да спра с бокса!

На 3 декември световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри ще се качи на ринга за втори път в рамките на една година. Този път Циганския крал ще се изправи срещу бившия си опонент Дерек Чисора, когото вече е побеждавал два пъти. Малко преди битката на стадион “Тотнъм Хотспър” в Лондон, Фюри даде откровено интервю на бившия световен шампион по бокс Карл Фрамптън за BT Sport.

В 11-минутен разговор Тайсън разказа защо се е върнал на ринга, за психическите проблеми, защо ще се бие с Чисора за трети път, а също и къде ще се проведе битката срещу Александър Усик.

„След като победих Дилиън Уайт през април, наистина щях да се пенсионирам. Кълна се в Бога, не бих могъл да бъда по-сигурен в нищо през целия си живот, освен в смъртта си. Прекарах няколко месеца извън ринга. Пишех третата си книга, а също и песен за Световното първенство по футбол, така че бях много зает. Но без бокс просто се чувствах така сякаш вече нямам цел в живота. Сърцето ми не е в бокса, но нямам нищо освен него. Аз съм мултимилионер, имам семейство. От дете моята страст е боксът и не мога да го изоставя.

Днес дойдох тук, за да кажа, че съм много егоистичен човек, защото трябваше да се оттегля от бокса през април, когато казах, че ще се откажа. Но се върнах за още една порция наказание. Да, идиот съм, но какво можех да направя? Не знам, може би смъртта ще сложи край на кариерата ми. Не знам точния отговор на въпроса за оттеглянето.

През моите четири месеца пенсиониране се чувствах така, както през 2015, 2016, 2017. Върнах се към момент, време, когато животът беше много скучен, много мрачен и нямаше връщане назад. Не се бия за колани или пари, за да спечеля още пет или 25 битки или да обединя титлите в дивизията. Аз се боксирам заради психическото ми състояние. И без бокс психическото ми състояние се влошава бързо и не знам друг начин да го поддържам. Аз съм напълно честен и говоря от дъното на сърцето си. Не знам как да напусна спорта.

Ще бъда като Роберто Дюран, който се оттегли от бокса на 50 години. Безупречната статистика без поражения вече не означава нищо за мен. Преди си мислех, че да съм непобеден световен шампион като Роки Марчиано е това, което ще ме поддържа. Ще бъда вторият човек в историята на тежка категория, който ще си тръгне непобеден. Но сега знам защо всички велики спортисти страдат. Защото те никога не оставят спорта.


Чисора е топ 10 боец в дивизията. Имам нужда от танцов партньор, който хората познават и уважават. Британските фенове ни познават и ни подкрепят много. Аз съм му голям фен, той е народен герой, защото вдъхновява аутсайдери с примера си. Той има 12 загуби, но вижте с кого се би. Той губеше само от най-добрите.

Ако двубоят с Усик се състои, тогава вероятно ще се проведе в Саудитска Арабия. Бих искал тази битка да бъде следващата. И тогава ще се върна в Англия и ще се бия с Джо Джойс или Даниел Дюбоа.

Уайлдър сега се готви за Анди за правото да се бие с мен. Четвърта битка би било невероятно да се проведе тук на “Уембли”, нали? Бил съм там вече три пъти. Ако иска четвърта битка, трябва да дойде тук.", сподели Фюри.