Таков: БСП ще саботира европейските избори

Топ
10:23 - 26 Февруари 2024
1588
Таков: БСП ще саботира европейските избори

"Следва саботаж на европейските избори от страна на част от най-тясното ръководство на партията, тъй като в момента се опитват да вкарат цялата градска организация във вътрешнопартийни избори и служебно назначаване на председатели на районни съвети. По този начин ще се обезглави градската организация", заяви председателят на БСП-София Иван Таков.

„Градската организация на БСП, аз и председателите на районни съвети в столицата не водим войни с партията. Това трябва да е ясно. Заседанието, което се проведе в неделя, нямаше кворум. Една минута преди крайния срок, в който трябваше да се обяви липсата на кворум, дадоха началото на заседанието”, посочи той.

И подчерта в ефира на "Здравей, България!", че има системно нарушаване на правилника на Националния съвет от хората, които са призвани да го пазят.

Таков допълни, че предстои да се наблюдава производителността на общинските съветници в столицата.

„В момента имаме доклад, който е изключително важен за нас – комуналните услуги да се върнат обратно в Столичната община. Днес ще бъде подписано споразумение със синдикатите за увеличаване на възнагражденията на заетите в сферата на градския транспорт”, коментира председателят на БСП-София.