Такси помете велосипедист на кръстовище във Враца

Колоездачът е минал на червено

Крими
13:34 - 28 Януари 2020
1103
Такси помете велосипедист на кръстовище във Враца

Преди броени минути такси блъсна велосипедист във Враца, съобщава BulNews. Инцидентът е станал на светофарите на „Космос“.

Лекият автомобил „Дачия“ се е движел по бул. „Демокрация“, когато на светофара около 65-годишният велосипедист се появил изненадващо и буквално се забил в колата. Той се е движел по ул. „Екзарх Йосиф“ в посока автогарата, като е минал на червено на светофарите. Шофьорът на таксито, на фирма „Ичо Транс“, не е успял да реагира на време и помел велосипедиста. Ударът е бил толкова силен, че блъснатият мъж се качил на предния капак на „Дачия“-та.

Таксиметровият шофьор веднага слязъл от колата и помогнал на пострадалия, който бил целият в кръв. На мястото бързо пристигнала линейка, която транспортирала блъснатия в местната болницата. По пътното платно и тротоара има много кръв.

Водачът на таксито е шофьор със стаж от 16 години и е категоричен в своята невинност за инцидента. Той твърди, че е имало много свидетели, които могат да потвърдят, че велосипедистът е минал на червено. На мястото на произшествието има униформени, които регулират движението.