Таксиметров шофьор почина от COVID-19, заплют от гратисчия

Новини
12:49 - 23 Май 2020
9243
Таксиметров шофьор почина от COVID-19, заплют от гратисчия

Таксиметров шофьор от Лондон почина в болница, след като е бил заплют от заразен с коронавирус пътник, който отказа да му плати за превозването, съобщи The Mirror.
 
На 22 март 61-годишният Тревър Бел возил пътник в лондонския район Стратфорд. Мъжът отказа му плати 9 паунда и го заплюл в лицето с думите: „Аз имам коронавирус, сега и ти го имаш”.
 
Впоследствие състоянието на Бел се влошило, у него се появили симптоми на инфекцията. След няколко дни той постъпил в болница и там три седмици се борил за живота си. На 18 април той починал.
 
Приятелят му Деймиън Бригс разказа, че наскоро Бел станал дядо. „Той беше весел човек, който винаги намираше начин да накара хората да се усмихнат и да забравят за проблемите си”, каза той.
 
Чрез сайта GoFundMe роднините на Бел успяха да съберат 6000 паунда, за да го погребат и да му организират после помен. Това е два пъти повече от планираното.

По-рано имаше съобщение, че продавачка на железопътни билети в Лондон починала, след като била заплюта от пътник, заразен с коронавирус. Неин колега съобщи, че тя работил без защитна маска.