Талантливият Яник Синер спечели Sofia Open 2020

Това е първа титла от Тура за 19-годишният италианец, който миналата година триумфира на финалите на новото поколение на ATP

Спорт
17:31 - 14 Ноември 2020
2503
Талантливият Яник Синер спечели Sofia Open 2020

Яник Синер победи Васек Поспишил с 6:4, 3:6, 7:6 и грабна трофея от Sofia Open 2020. Това е първа титла от Тура за 19-годишният италианец, който миналата година спечели финалите на новото поколение на ATP.

Още в първия сервис гейм на Поспишил Синер стигна до три точки за пробив, но с канадецът успя да се измъкне с добър сервис. Италианецът взе без проблем първото си подаване, а след това стигна и до първия си пробив. В четвъртия гейм канадецът имаше точка за пробив, но не успя да я оползотвори и Синер поведе с 3:1. С гейм на нула Поспишил намали изоставането си до 2:3. До края на първия сет не се стигна до нов пробив и с гейм на нула Синер затвори първата част с 6:4.

19-годишният италианец започна втория сет с пробив, който обаче веднага бе върнат от Поспишил. След това двамата тенисисти набързо си размениха по един гейм на нула. Канадецът стигна до втория си пробив в шестия гейм, а след това го затвърди със сервис гейм на нула и поведе с 5:2. Синер спечели подаването си със страхотен сервис, но с нов гейм на нула канадецът изравни резултата в сетовете.

Поспишил имаше две точки за пробив в началото на третата част, но Синер успя да се измъкне. И двамата печелиха своите подавания без да дават шанс на съперника за пробив, което доведе до тайбрек. В него италианецът поведе с 4:2, Поспишил намали до 4:3, но Синер спечели следващите две точки,за да стигне до мач пойнт, който спечели и триумфира в София след над два часа игра.

Снимки: Lap.bg