Тъмни облаци над Интер, ако не се класира за Шампионска лига

Спорт
15:04 - 04 Април 2023
1975
Тъмни облаци над Интер, ако не се класира за Шампионска лига

Италианското издание "Гадзета дело спорт" предупреждава за опустошителни последици за Интер, ако отборът не се класира за местата, даващи право за участие в Шампионска лига през следващия сезон, включително продажбата на няколко ключови фигури като Алесандро Бастони, Николо Барела и евентуално Лаутаро Мартинес.

Интер е притиснат до стената, след като Рома застраши мястото му в топ 4, като двата тима заемат съответно 4-о и 5-о място с актив от 50 точки, десет кръга преди края на редовния сезон в Серия А.

Сега, когато мястото на Интер в топ 4 е застрашено, разработката на „La Gazzetta dello Sport“ предполага, че бъде наложен таван заплатите заради евентуален финансов проблем в клуба. Това се случва, тъй като Интер ще загуби около 50 милиона евро от бюджета си, ако не успее да се класира за Шампионска лига.

Евентуална финансова криза би принудила Интер да продава част от най-скъпите си футболисти, сред които са Алесандро Бастони, Николо Барела и Лаутаро Мартинес. Италианското издание съобщава, че следващите мачове ще бъдат всичко или нищо за „нерадзурите“, които ще се опитат да спасят бюджета си за следващия сезон.