Танцьорът Памбос разкри престъпна банда в Сърбия

Мошениците заглушават стартера на колата, след което отвличат основателят на „Лос Памбос ивент“ в гараж и правят опит да му измъкнат сума от порядъка на 1500-2000 евро

Топ
11:39 - 24 Юни 2022
7767
Танцьорът Памбос разкри престъпна банда в Сърбия

Популярният латино танцьор и хореограф Памбос Агапиу и половинката му Елисавета Христова разкриха банда автопрестъпници, действаща в околностите на град Велика Плана в Сърбия. Двамата си изпатили в понеделник, на връщане от салса фестивал в Хърватия. Мошениците им заглушават стартера на колата, след което отвличат основателят на  „Лос Памбос ивент“ в гараж и правят опит да му измъкнат сума от порядъка на 1500-2000 евро.

"Спираме на бензиностанцията „ЛУКойл“ за 10 минути, да пием по кафе. Връщам се в колата, опитвам се да я запаля… нищо… мъртва е. Не беше от акумулатора, просто не пали. Отивам при персонала на бензиностанцията и ги питам къде най-близо може да ми бъде оказана помощ, те ми посочиха човек, който се оказва главният в престъпната група. „Ей сега ще проверим“, казва ми той. Виждам, че работи с няколко роднини и веднага осигуряват платформа, която вози автомобила ни към селото, където е сервизът им. След 30 км. видяхме „Макдоналдс“ край пътя, казах да отбият и Ели да слезе. Решихме поне единият от двамата да е сред хора, защото не знаехме къде ни водят, вече усещах, че има нещо нередно. Този ход вероятно ни спаси живота“, прави равносметка Памбос.

Измамниците го питат с какво се занимава и той им казва, че има школа по танци, но без да се впуска в подробности. За половинката си Ели казва, че е полицай, за да ги респектира.

„Пристигнахме в гаража. Имаше четирима монтьори и две жени. Като Гаража на ужасите изглеждаше. Сякаш ме чакаха като поредната им жертва. На „Макдоналдс“ пък имаше мъж, който съм убеден, че наблюдаваше Ели. За да се влезе в сервиза минахме през бариера, която веднага след това свалиха, заглушиха ми сигнала на телефона и мобилния интернет, не ми позволиха да ползвам техния Wi-Fi. Мъжът носи компютър за диагностика и скоро след това ми казва „Брато, много лошо – централната система на скоростната кутия е мъртва, не работи“ – „Как не работи, бе, човек, всичко е проверявано преди да тръгна, пътувам много“, казвам му аз. – „До час-два ще я оправим“, уверява ме сърбинът.

За цена не съм питал, защото знам, че би струвало над 1500-2000 евро. Така се убедих, че става въпрос за мафия. Казах им да товарят колата отново на платформата и да карат към „Макдоналдс“, за да звънна на механика ми в България. – „Брато, ще направим още един опит да запалим колата“, казва сърбинът, усещайки че съм разкрил измамата.

Питат ме дали имам у себе си големия талон на колата, отговарям отрицателно. Само след две минути колата запали. – „Колко пари Ви дължа?“, питам ги. – „200 евро за прегледа и още 100 за платформата.“ – „Много са 200 евро за диагностика“, контрирам. – „Няма да си тръгнеш, ако не платиш!“ – „Нямам толкова пари в мен, нямам и карта. Хайде да ходим към жена ми, у нея са парите“, отговарям. Съгласиха се и единият сяда на предната седалка до мен, в моята кола, зад нас тръгва още един автомобил с четирима души“, разказва Памбос.

Убеден е, че щом Елисавета не е получила отговор от него в рамките на 30 минути, е потърсила помощ от местната полиция, както се и случва в действителност.

„Знаех, че Ели е реагирала правилно – извикала е полиция за отвличане. Имаше мъж и жена полицаи на „Макдоналдс“, когато стигнахме. Посочвам им измамниците – „Тези хора се опитаха да ни отвлекат, окрадат, дори наранят и убият“. Тогава главатарят на бандата се сопна: „Еее, ама ние се опитахме да им помогнем!“, след което последва разговор между тях и полицията. Сетне органите на реда ни обясниха, че има и други подобни случаи, но нямат доказателства, с които да ги вкарат зад решетките.

Казахме, че нямаме пари и няма да плащаме, мошениците си тръгнаха. После полицията ни съпроводи в първите 40 км към София. Но ако нямахме бърза реакция и единият не беше останал в заведението за бъзо хранене, просто не искам да си представям какво лошо можеше да ни се случи“, изживява ужаса още един път Памбос.

„На границата ни обясниха, че дори е имало изчезнали души след предполагаема среща с въпросните автоизмамници, но понеже Сърбия не е в Европейския съюз, никой нищо не можело да им направи. Затова искам да предупредя всички хора, които спират във Велика Плана, защото ние извадихме късмет, но друг може да не запази хладнокръвие. Представете си да сте сам и да Ви заключат в гаража?“, притеснен е Памбос.

Когато се прибрал в България, Агапиу се свързва със своя монтьор. Той пък разпитва и узнава за още един случай, в който сърбите искат от жертва 300 евро, за да го пуснат.

„Заглушават тапата на стартера, точно за това никой нищо не може да направи. Исках да Ви разкажа с подробности историята, защото знам, че много хора от България пътуват за Сърбия и минават през Велика Плана. Желая да ги предпазя от този Гараж на ужасите, в който изчезват хора. Това е една престъпна банда. Представете си да попаднете там и сте без пари у себе си. Просто Ви пребиват. Загубихме три часа, но мислите от неприятното изживяване оставят за цял живот. Пожелавам си никой повече да не изживява този ужас“, завършва Памбос Агапиу.