Тъпанар обиди работничка в Китай, гражданското общество го съсипа (СНИМКИ И ВИДЕО)

На наглеца, който кара лъскав "Мерцедес", не му дават да зарежда гориво на бензиностанциите

Новини
15:32 - 07 Февруари 2023
4631
Тъпанар обиди работничка в Китай, гражданското общество го съсипа (СНИМКИ И ВИДЕО)

Неуважителното, дори обидно поведение на собственик на автомобил към служителка на бензиностанция в Китай, накара интернет буквално да избухне. А гражданското общество да стори това, което сметне за необходимо - да отдаде заслуженото на наглеца.

Хората често позволяват на фалшивото чувство за гордост да ги завладее, без да осъзнават, че подобно поведение може да навреди на другите. Неотдавна неуважителното поведение на собственик на "Мерцедес" към служител на бензиностанция в Китай разбуни интернет.

Видеоклипът, споделен в Reddit, показва как собственикът на луксозния автомобил хвърля пари през прозореца, след като е заредил гориво на бензиностанция, оставяйки служителката обляна в сълзи.

В 2-минутния клип се вижда как черен автомобил "Мерцедес" влиза в района на бензиностанция, за да зареди гориво. Служителката веднага го обслужва, зареждайки автомобила, след което изисква плащане от собственика.

Вместо да й подаде парите с уважение, собственикът хвърля няколко банкноти на земята. Въпреки че след като колата напуска бензиностанцията, тя прибира банкнотите, жената се разплаква, тъй като се чувства унизена. В края на видеото се вижда как тя избърсва сълзите си.

Потребителите на интернет, които са гледали клипа, са разгневени от него и критикуват собственика на колата за грубото му поведение. Някои от тях също така призоваха властите да забранят влизането на автомобила на всички бензиностанции.

Един от потребителите реагира на инцидента и написа: "Това е толкова отчайващо. Как хората живеят със себе си, като се отнасят така с някого?"

Друг коментира: "Това показва истинския характер на хората, когато видиш как се отнасят към тези, които имат по-малко късмет от тях самите".

"Защо? Защо хората трябва да бъдат злобни? Няма никаква ПРИЧИНА! Нищо не струва да бъдеш мил! Вярвам, че кармата застига такива хора. Искам да я прегърна, това е болезнено", споделя поредният разгневен потребител в интернет.

Това бива забелязано от шефа ѝ, при което той сваля от камерите записа от случката и го пуска в интернет, като доста отчетливо се вижда и номерът на автомобила. Видеото бързо набира популярност и всички вериги бензиностанции в Китай, независимо дали са конкуренти, решават да наложат забрана на този автомобил да зарежда в бензиностанциите им.

Всъщност, други твърдят, че недоволни граждани са призовали бензиностанциите да забранят на този водач да зарежда от тях, но това не се е случило.

Според местните медии шофьорът е заявил, че не е искал да хвърли банкнотите на земята, но е бързал по време на инцидента. Хората обаче не били убедени в това обяснение.