Тапи по пътищата заради голямото завръщане

Актуални новини
14:54 - 08 Септември 2019
3180
Тапи по пътищата заради голямото завръщане

Натоварено движение и извънредни мерки в последния от трите почивни дни съпътстват шофьорите, които се връщат от почивка. 

Километрично задръстване се образува днес още по обяд на магистрала "Хемус" в посока София заради ремонти на виадуктите. Двупосочно е движението в тунела „Витиня” и ще остане така през целия ден. В следобедните часове полицията ще насочва част от колите и по стария път с цел да предотврати задръстванията.

Само около „Витиня” патрулите са пет, без да се броят екипите за скорост. Камионите ще се спират от движение от 16 до 20 ч. От полицията призовават шофьорите да карат внимателно и да са търпеливи.

Снимки: БНТ

Колона от автомобили се е образувала в участъка от Свети Влас до Поморие, движението е силно затруднено. Автомобилите се движат изключително бавно и затова пътуващите от Варна към Бургас да избират обходни маршрути. 

Натоварени са пътните артерии, водещи от морето към София и другите големи градове, както и главния път Е-79.

Колона с дължина 2 км се е образувала при пункта „Кулата” от гръцка страна. Преминаването през граничния пункт обаче става бързо. Сутринта по-интензивен беше трафикът в посока Гърция.

Трафикът на ГКПП "Кулата и ГКПП "Маказа" на границата с Република Гърция е интензивен на вход и на изход за леки автомобили, по данни към 12.00 часа. Това съобщиха от ГД "Гранична полиция".  Очаква се в късните следобедни часове движението да се усили.

Снимка: Гранична полиция


Трафикът на ГКПП "Калотина" на границата със Сърбия е интензивен на изход за леки коли. Интензивен е трафикът и на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" на българо-турската граница на изход и на ГКПП "Дунав мост-Видин" - на вход за товарни автомобили.

Преминаването през всички контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония се осъществява нормално. От съображение за безопасност поради ниското ниво на река Дунав платформата, обслужваща фериботната връзка Оряхово – Бекет, ще работи само по светлата част на денонощието – от 08.00 ч. до 22.00 ч., уточняват от Гранична полиция.