Търг на уникално „Порше” се провали заради сгрешена цена

Първоначалното наддаване е стартирало от 13 милиона долара

Свят
16:55 - 19 Август 2019
2150
Търг на уникално „Порше” се провали заради сгрешена цена

Състезателен автомобил от 30-те години на миналия век се очакваше да се превърне в най-скъпата кола с името на Порше, която някога е била продавана на търг, съобщава СиЕнЕн. Но аукционът се провали заради леко объркване в изписването на цената.

По време на търга в Калифорния първоначалното наддаване тръгна от 13 милиона долара. На таблото зад водещия обаче беше изписана цифрата 30 милиона. Объркването продължи с всяко следващо наддаване докато продажбата не беше спряна, за да се поправи грешката. След достигането на сумата от 17 милиона долара обаче наддаването спря, а от аукционната къща решиха да прекратят окончателно търга.

Ако продажбата от 17 милиона долара беше осъществена, това щеше да е най-скъпият автомобил с името на Порше в историята. А ако сумата беше 70 милиона долара, както грешно беше изписано на таблото, колата щеше да е най-скъпата от всички модели автомобили по света, която някога е била продавана на търг.

 

Технически моделът 64 не е на „Порше“, тъй като компанията все още не е съществувала, когато Фердинанд Порше създава автомобила в нацистка Германия. Но ролята на този „праотец“ на съвременните спортни автомобили на „Порше“ е ясна, и затова се очакваше за него да бъдат платени най-малко 20 милиона долара.