Търговията стартира: Искат 250 лева за ваксина , която не е сложена

Новини
18:15 - 23 Февруари 2021
17302
Търговията стартира: Искат 250 лева за ваксина, която не е сложена

В дните на истерия и постоянни дискусии - "за" или "против" ваксинирането срещу коронавируса, започнаха да се прокрадват и първите нотки на далавераджийството - нещо, което явно е дълбоко закодирано в българина. В болници в страната хора са получили предложения да "бъдат ваксинирани", но без да се боцкат, срещу сумата от 200-250 лева, научи Lupa.bg.

Тези неустоими предложения идват от страна на лични лекари или сестри в болничните заведения, като далаверата е, че тези, които не желаят да бъдат ваксинирани, но им се налага да имат такъв документ, влизат в официалната статистика и получават съответния сертификат след втората игла.

Същото важи и за тези, които често пътуват, но са предубедени към ваксината срещу коронавируса. Други пък искат да се презастраховат и за евентуалните имунизационни паспорти, които бяха предложени да бъдат въведени.

Също така, личните лекари, които трудно падат под 3000 лв. на месец, предвид хилядите пациенти, зачислени им, ще направят още малко извънредни пари без да се напрягат много, макар да не е ясно какво ще се случи с дозите.