Търговски трик в криза: Вълшебни огледала ни вталяват в мола

Новини
13:47 - 16 Юни 2020
3431
Търговски трик в криза: Вълшебни огледала ни вталяват в мола

Закъсали с продажбите магазини в големите търговски центрове измислиха нов потребителски трик, за да накарат хората да купуват в кризата. Някои бутици са направили добра инвестиция - поставили са специални огледала в пробните, които правят фигурата на купувача по-източена и естетична и го провокират да пазарува повече, споделиха посветени в търговската тайна.

„Въпросните огледала са на принципа на кривите огледала в лунапарковете - деформират фигурата, като я правят да изглежда по-висока и стройна. Естествено, когато една дама се види привлекателна в избраната дреха, ще я купи”, разкриват хора от бранша.

Вълшебните огледала струват доста скъпо и са в категорията „специална доставка”. Цената им варира от 800 до 1200 лева едното и затова екстрата не е достъпна за всички. Внедрилите чудото обаче са повече от доволни и отчитат определено увеличение на оборотите. 

„Кое може да накара една дама да купи скъпа дреха -ако тя й стои добре. Най-често клиентките харесват даден тоалет на закачалката или на манекена, но облече ли я в пробната, си намира кусури и се отказва. Ако в огледалото изглежда по-слаба, решението е  - купувам.”, обясниха простата логика дизайънери, които се грижат за подредбата и разпределението на стоките в бутиците.

Магазините, които не могат да си позволят специалните огледала, залагат на осветлението в съблекалните - когато е добре аранжирано, то също дава ефект и подобрява визията на клиента.