Търновски земеделец проиграл евросредства на хазарт

Засекли овощаря да тегли пари в казина

Новини
08:13 - 22 Август 2019
2555
Търновски земеделец проиграл евросредства на хазарт

Млад фермер ще отговоря пред магистратите във Велико Търново за злоупотреба със средства, предоставени му от европейските фондове за подпомагане на селското стопанство у нас, информира в. “Борба”. 

Окръжната прокуратура вече е внесла обвинителен акт срещу В. И., който използвал част от субсидията, получена по мярка 112 „Създаване на стопанства за млади фермери“, за хазартни забавления.

Обвинението срещу овощаря е за това, че в периода от 23.12.2008 до 21.11.2011 година не е изпълнил уговорените в договора му с фонд „Земеделие“ земеделски дейности, които е предвидил в бизнес плана си за развитие на лично стопанство. В. И. е получил 24 446 лв. при първия транш на изплащане, а 7982 лв. от тях е използвал не по предназначение.

При проверка на контролните органите са засечени 10 тегления на пари от ПОС терминал в казина и устройства в близост до игрални зали, както и купуване на валута. Фермерът в действителност е направил насаждения, но не на уговорения терен, а на земя, където вече има овощна градина.