ТЪРПЕНИЕ: 6 км тапа на „Тракия”

Актуални новини
12:33 - 18 Юли 2022
3817
ТЪРПЕНИЕ: 6 км тапа на „Тракия”

На 110-я километър на АМ „Тракия“ в посока Бургас, преди Калугерово, се е образувало над 6-километрово задръстване. Това каза в ефира на Радио „Фокус“ акад. Христо Григоров, председател на Българския Червен кръст (БЧК). Той коментира, че има задръстване по АМ „Тракия“ в посока Бургас. По думите му преминаването се е извършва в една лента.

„Оказа се, че са правили ремонт – трима-четирима застанали от дясната страна на магистралата и оправят нещо мантинелата“, възмущава се той.

Според него това е недопустимо в една цивилизована държава. „Само една лента е пусната за движение, а опашката е в две ленти и е километрична, за да може някой да си направи този ремонт“, отбеляза той.

„Трагедията е тотална, дано хората в колите имат вода. Кой е разрешил този ремонт в 10.00 и нещо, когато трафикът е най-активен“, попита акад. Христо Григоров.

„Какъв е този ремонт, когато е 30 градуса?

Пълно е с чужденци, по колите има дечица, гледаме през прозорците, че плачат. Недопустимо е да се прави ремонт по този начин. Ако е нещо сериозно, има пропадане – да, но да се прави мантинела и да се затваря път, прото е недопустимо в цивилизована държава. Ние сме в Европейския съюз и трябва да спазваме поне правила за движението“, категоричен е акад. Григоров.

Междувременно от АПИ съобщиха шофьорите да карат с повишено внимание по различни участъци на АМ „Тракия“, в посока Бургас заради ремонтни дейности.