Търсят директор за Художествената галерия в Стара Загора

Желаещите да заемат длъжността трябва да представят концепция за дейността и развитието на институцията за период от пет години

Новини
13:27 - 07 Февруари 2023
1825
Търсят директор за Художествената галерия в Стара Загора

Община Стара Загора обяви конкурс за директор на Художествената галерия в града, според публикувана обява на интернет страницата на общинската администрация.

Бъдещият ръководител на културната институция трябва да има висше образование в област „Изкуства“ - професионални направления „Изобразително изкуство” и „Теория на изкуствата”, квалификационна степен „магистър“, както и професионален опит от поне 3 години в съответното направление.

Желаещите да заемат длъжността трябва да представят концепция за дейността и развитието на Художествената галерия за период от пет години.

За предимство ще бъдат считани присъдени научни степени, опит в областта на музейното дело, разработването и реализацията на програми и проекти, чуждоезикова подготовка и други.

Всички изисквания и необходими документи за участие в конкурса са публикувани в официалната страница на Община Стара Загора, в секция „Конкурси и обявления за работа“ 

Кандидатури ще се приемат в срок от един месец от публикуването на обявата. 

През последните 25 години директор на Художествената галерия беше изкуствоведът проф. д-р Марин Добрев. Художествената галерия в Стара Загора е емблематично място не само за професионалната общност, но и за всички любители на изкуството. Общата експозиционна площ е 1200 кв.м. Галерията е дом на забележителни творби на майстори на палитрата от последните два века. Четири хиляди експоната са част от 6-те отдела – „Живопис“, „Графика“, „Скулптура“, „Иконопис“, „Възрожденски гравюри“, „Приложни изкуства“.