Търсят директори за 24 училища в област Плевен

Документите за участие в конкурсите се подават до 19 август

Новини
15:15 - 18 Юли 2024
839
Търсят директори за 24 училища в област Плевен

Обявени са конкурси за директори на 24 училища в област Плевен. Това става известно от заповеди, публикувани на официалната страница в интернет на Регионално управление на образованието (РУО) в Плевен.

Едната заповед е на началника на РУО и тя е за конкурс за 23 общински и държавни неспециализирани училища. Сред тях са десет учебни заведения в град Плевен като Математическа гимназия "Гео Милев", Средно училище (СУ) "Иван Вазов", СУ "Анастасия Димитрова" и други.  

20 от училищата, които ще имат нови директори, са общински, а три са държавни – Търговската гимназия в Червен бряг, Професионалната гимназия (ПГ) по подемна, строителна и транспортна техника и ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен, уточниха за БТА от Регионалното управление на образованието. 

В заповед на министъра на образованието и науката е обявен конкурс за директор на Възпитателно училище-интернат "Христо Ботев" в село Подем.

Документите за участие в конкурсите се подават от днес до 19 август. Подробностите могат да бъдат намерени на сайта на РУО – Плевен.