Търсят доброволци за разчистване след бурята в Опан

Силният вятър е нанесъл много щети по покриви на къщи в четири села

Новини
09:10 - 21 Юли 2023
1821
Търсят доброволци за разчистване след бурята в Опан

В община Опан се опитват да се справят с щетите нанесени от снощната буря. Силният вятър е нанесъл много щети по десетки покриви на къщи в четири села, търсят се и доброволци, които да помогнат в разчистването на падналите дървета. 

Рано тази сутрин служители на община Опан са започнали оглед и опис на щетите в имотите на жителите в най-пострадалите от бурята села - Княжевско, Кравино, Пъстрен и Ястребово, обясни кметът Генчо Колев.

На много места са отнесени покривите на къщи и стопански постройки на десетки имота. Съборени са множество дървета, част от които са върху пътното платно и върху стопански постройки, затова кметът Генчо Колев призова и доброволци да помогнат в отстраняването на падналата дървесна маса.

Нанесени са щети на електропреносната система - съборени са стълбове, скъсани проводници. Княжевско, Кравино, Пъстрен са все още без ток, каза Колев.

Още в сряда на предстоящата сесията на Общинския съвет в Опан кметът заяви, че ще внесе предложение за целево подпомагане на хората останали без покрив или с други сериозни щети по къщите.