Търсят имитатори на Мутафчийски, Мангъров и Кантарджиев

Куриози
14:39 - 26 Май 2020
1109
Търсят имитатори на Мутафчийски, Мангъров и Кантарджиев

„Влез в щаба“ е името на новия конкурс за имитатори, който ще търси най-добрите двойници на медиците, които през последните два месеца ни информираха ежедневно за развитието на коронавирусната зараза из страната.

Всеки, който смята, че може да прекара поне няколко минути в униформата на генерал Мутафчийски, може да кандидатства за Щаба на забавлението. Участниците следва да са пълнолетни, а предишният опит в актьорските превъплъщения не е задължителен, предаде „Монитор”.

Освен за шефа на НОЩ, се търсят още двойници на доц. Мангъров и проф. Кантарджиев. Избраните таланти ще се изявяват в съответните си образи, както онлайн, така и на сцена на живо. Графикът за изявите ще бъде съобразен, както с мерките в страната във връзка с пандемията, така и с ангажиментите на имитаторите. Очаква се представления да се правят в цялата страна.

Конкурсът „Влез в щаба“ се организира от верига игрални зали. На победителите ще бъдат подсигурени заплащане под формата на хонорари, разходите за храна и престой в съответния град също ще бъдат покрити. С талантите ще работят и професионални гримьори, които да засилят приликата им с първообразите.

''Стартираме конкурса, защото искаме да създадем алтернативна шоу програма с едни от най-актуалните имена в България. От друга страна, като актьор по професия, осъзнавам колко е тежка в момента ситуацията за артистите, така че това е своеобразна подкрепа и поле за изява'', обяснява идейният двигател на конкурса Стелиан Димитров.