Търсят млада крадла, свила 300 лева от магазин

Общество
20:11 - 01 Май 2019
3251
Търсят млада крадла, свила 300 лева от магазин

Младо момиче, очевидно влязло да пазрува в квартален магазин в София, успя да го ограби, след като се изненада, че няма никой зад касата. Сръчната мома вече се издирва.

"Нагледно показвам как се става за резил... Или, така да се каже, как навръх Великден това момиче открадна от касата на магазинчето ни 300 лв. Ако все пак някой я познава, може да ми пише", разгласява собственикът на магазина в профила си във фейсбук.

Вероятно момичето не е очаквало, че има камери, които го снимат. На видеото от тях се вижда как девойката влиза вътре с телефон и слушалки в ръце, оглежда се с очакване и сякаш изведнъж й хрумва идеята, че може да си тръгне с пари от касата.

Доста от коментиращи под поста във фейсбук посочват, че магазинерите са виновни сами, след като са оставили касата без човек. Според други постъпката на девойката не е случайна и магазинът е бил наблюдаван.

Според думите на собственика, през това време в магазина е имало служител от нощната смяна, който обаче бил в друго помещение, за да зарежда хладилници. Той допуснал грешка, че не е заключил обекта, докато го няма при касата.