Тъщата на Пейо карала колата с трупа му след като го удушила

Красимира Трифонова остава в ареста, а дъщеря й - под стража у дома

Топ
15:28 - 23 Януари 2024 (обновена)
4470
Тъщата на Пейо карала колата с трупа му след като го удушила

Тъщата на Пейо Пеев лично е шофирала колата с трупа му от мястото, на което го е убила. Това става ясно от определението на съда, с което тя ще бъде с постоянен арест, а дъщеря й Габриела - с домашен, защото трябва да се грижи за децата си. 

Около 21,20 ч. в петък Пейо отишъл пред дома на Габриела, за да се разберат кога ще вижда децата.

В разпита си бащата на Пейо разказва, че е последвал колата на сина си, защото го е било страх за него. Лично видял как Габриела се качва на седалката до него. 

В същото време бащата губи връзка със сина си и подава сигнал. По-късно колата с трупа на Пейо Пеев е открита на Витоша със следи от опит за опожаряване.

Според обвинението Красимира Трифонова е удушила зет си, а дъщеря й му пречила да избяга от колата като затваряла вратата, докато майка й го стиска за шията.  

Когато са задържани Красимира и Габриела признават в беседа с полицаите как е убит. По-късно, вече като обвиняеми не дават обяснения. 

Жестокото престъпление е било заснето от охранителни камери в района.

От кадрите се вижда как Габриела се качва на предна дясна седалка на пежото, а за задната седалка сяда майка й Красимира. Камерите са заснели, че в лекия автомобил се вижда борба, след което съпругата на Пейо излиза от автомобила, а майка й се качва на шофьорското място и потегля с автомобила. На следващия ден пежото е открито в парк "Витоша", а в купето се е намирало и тялото на 44-годишния мъж.

Градските магистрати уточняват, че видеозаписите са иззети, а към веществените доказателства по делото има и множество биологични следи. Извършени са множество обиски, претърсвания и изземвания от дома на двете обвиняеми, от леки автомобили, включително на жертвата и на свидетели по делото. Предстои назначаване на множество експертизи.

Снимка: Флагман