Татко Чарлз ли издържа принц Хари?

До миналато лято "самостоятелният" младеж е прибирал милиони от короната

Свят
13:13 - 25 Юни 2021
1097
Татко Чарлз ли издържа принц Хари?

Принц Чарлз е спонсорирал херцога и херцогинята на Съсекс със "значителна сума" в месеците след "Мегзит", което рязко контрастира с твърденията на Хари, че "семейството буквално е спряло финансирането му". Публикувани финансови отчети на "Кларънс Хаус" и Бъкингамския дворец показват, че принц Чарлз е продължил да изхранва Хари и Меган до лятото на миналата година.

Сумата от 4,4 милиона лири е била използвани за подкрепа на двамата синове на принц Чарлз и техните семейства, пише "Дейли Мейл".

В интервюто си пред Опра Уинфри Хари заяви, че той и съпругата му е трябвало да преживяват с парите, "оставени от майка му".

Това, което става ясно от изнесените счетоводни данни е, че Хари и Меган през онзи момент са били вписани като получатели на средства от доходите на Чарлз, въпреки напускането им на монархията в края на март 2020 г.

Говорител на кралското семейство заяви, че принц Чарлз е отпуснал значителна сума на сина си Хари, за да го подкрепи по време на прехода след "Мегзит". 

"Това финансиране приключи през лятото на 2020 г. Двойката вече е финансово независима", е заявил говорителят.

"Дейли Мейл" публикува и допълнителна информация, която е станала известна в последните дни:

Кралицата е останала с 10 милиона лири по-малко в резултат на пандемията от новия коронавирус. Бъкингамският дворец е загубил малко над половината от годишния си доход, извън държавното финансиране, след като е затворил за посетители;

Официални представители представиха данни за служителите на кралското семейство. От тях става ясно, че 8,5% от работещите за кралицата са с етнически произход, а в "Кларънс Хаус" те са 8%. 

Принц Хари и съпругата му Меган не искали да използват за сина си титлата "граф на Дъмбартън", заради съдържанието на "dumb" в наименованието (превод от английски - глупав, бел. ред). Родителите се страхували, че синът им може да бъде подиграван заради това.

Излезе тийзър за нов филм за Хари и Меган, в който става въпрос за живота им след напускането на Лондон, като в него е включен и моментът с интервюто пред Опра Уинфри.