Татяна Дончева атакува Слави: Той е виновен да няма правителство

Новини
19:14 - 31 Август 2021
8563
Татяна Дончева атакува Слави: Той е виновен да няма правителство

"Слави Трифонов и неговата партия не искаха да има правителство. Неговите действия ясно говорят, че той не желае да състави кабинет. Това е причината да няма правителство. "Изправи се.бг", и ДБ искахме да съставим. Трифонов нямаше никакво намерение да прави кабинет. Но нямаше как", това каза заместник-председател на Народното събрание и депутат от ИБГНИ Татяна Дончева.

"Ден след изборите, без никакви консултации, той удари на масата списъка с министри, част от които имат съмнителни връзки със среди, с които не бива. Нямаше какво да направим, освен да намигнем леко и той ги оттегли. Следващото му предложение беше с несъстоятелни хора, някои бяха изумително несъстоятелни. Просто не можеха да свършат работа", допълни тя.

Според нея Трифонов е виновен предният кабинет да съществува толкова малко време.

"Спокойно можехме да работим 2-3 месеца. Ала за това е виновен Слави Трифонов. Можеше да гласуваме няколко важни неща", подчерта Дончева.

"Не разбирам защо хората се сърдят на нас, при положение, че Слави е виновен за това да няма правителство. Ние направихме всичко възможно да може депутатите от ИТН да формират реално решение. Но тези хора или не могат, или не искат", сподели Дончева пред БНТ.

Депутатката разкри за среща между Корнелия Нинова и Слави Трифонов. По думите на Дончева тя е била в ЦУМ. И е била преди няколко години.

Юристката коментира думите на Трифонов, че от следващите избори задължително трябва да се състави кабинет.

"Това значи да прави кабинет с ГЕРБ и БСП. Време е българският народ да разбере, че Слави Трифонов и "Има такъв народ" не са носители на никаква промяна. Неслучайно те не бяха по площадите. И не протестираха", каза Дончева.