Татяна Дончева: ГЕРБ може да не долазят до редовни избори

Политика
14:57 - 28 Септември 2020
2439
Татяна Дончева: ГЕРБ може да не долазят до редовни избори

„ГЕРБ може да не долазят до времето на редовните парламентарни избори. Не случайно предприеха заградителни мероприятия. Преди месец обещаха увеличаване на студентските стипендии. Миналата седмица направиха срещи с ректори и обещаха, че ще увеличат с 20% заплатите на университетските преподаватели. Те се страхуват, че студентите, които ще дойдат на 1-ви октомври, могат да направят това, което направиха за Луканов 1990 г. Въпросът е кой за колко ще се продаде“. 

Този коментар направи пред БНР лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева. "Проблемът на ГЕРБ е служебното правителство - те осъзнават, че всеки ден на власт нищо не им носи", посочи тя. Татяна Дончева беше категорична, че ГЕРБ няма да спечели следващите парламентарни избори. 

"Има ескалация на омраза. Протестите ерозират, независимо дали ГЕРБ ще долазят до изборите. Въпросът е дали ще можем да си осигурим честни избори", подчерта лидерът на "Движение 21". 

Според Татяна Дончева политическите сили - стари и новосъздадени, "все нещо ще вземат от протеста като доверие". Кой колко обаче - ще стане ясно на изборите. 

"Цветан Цветанов е създател на една милиционерска партия, която създаде модела за грубо потъпкване на човешки права, за произвол по отношение на преследване на хора. Това е резервен коловоз за гербаджиите", 

смята още Татяна Дончева.