Татяна Дончева пак хапе: Ламбовски е човек на СИК (ВИДЕО)

Политика
09:54 - 11 Август 2020
8662
Татяна Дончева пак хапе: Ламбовски е човек на СИК (ВИДЕО)

В старите антифашистки сюжети имаше една фигура агент-провокатор. Това е Ламбовски. Всякакви хора се приближават до вас. Не е тактично да отказвате и да страните. Счита се за лош вкус в политиката. Всеки може да се включи в лайфа, да подхвърли репликата. Христо Иванов е спрял излъчването, защото не е знаел какво още ще изръси Димитър Ламбовски. Това заяви пред Би Ти Ви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

Повод за изказването й е скандалът от неделя, под чийто знак преминаха и вчерашните протести. По време на живо включване на бившия правосъден министър и лидер на "Демократична България" Христо Иванов бившият депутат Димитър Ламбовски споменава, че някой се е обадил на Младен Михалев - Маджо. Твърди се, че този "някой" е бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев.

"Ламбовски е момче на СИК. Всеки може да го провери в интернет. Познавам го от финалната фаза на битността му в НДСВ. Появяват се такива лица, които не съм виждала от 15 години.

Такъв човек имаше и по време на ареста на Минчо Спасов - изведнъж се появи от нищото, започна да флиртува с полицията, да убеждава хората, че трябва да станат от трамвайните релси и да ги освободят. Това са лицата от онази част на НДСВ, която никога не е била ясно каква е и на кого е", посочи Дончева.

По думите и Ламбовски е "странна персона", която е имала интереси към енергетиката, които не кореспондират с неговото образование и квалификация.

"В един момент стана някакъв странен свидетел по разни неща. Появи се като свидетел по делото срещу Румяна Ченалова. Какъв си ти? Какво точно казваш и защо през теб се доказват обвинителни тези? Какво значи "някой ми каза и идвам да свидетелствам"? По същия начин се появи в "джуджетата". Как той твърди, че Димитър Франтишек е дал едни пари? Аз за пръв път чувам обвинението да дава пари. Като какъв ги е взел?", отсече Дончева.

Тя счита за незначителен факта, че Стоян Мавродиев е евентуалното лице, което се е свързало с Маджо.

"Той е частно лице, независимо от биографията си. Бойко Борисов също говори с Маджо и Пашата. Пашата управлява енергетиката. Откъде е премиерът? Кой назначи счетоводителката на Пашата за министър? Ситуацията в държавата е като ситуацията в "Левски". Това е положението - няма нищо на терена. Всичко е разрушено", заяви още Дончева.