Татяна Дончева пред Радев: Настояваме за вот по пощата (НА ЖИВО)

Лидерката на "Движение 21" изрази твърдо против разходките с мобилни урни при болни от COVID-19

Политика
12:33 - 13 Януари 2021
2585
Татяна Дончева пред Радев: Настояваме за вот по пощата (НА ЖИВО)

Преосмисляне на технологията за гласуване с цел гласуване по пощата за парламентарните избори в условия на епидемия. Това предложи преди президента Румен Радев бившата соцдепутатка и настоящ лидер на "Движение 21" Татяна Дончева на последния кръг консултации на "Дондуков" 2. "И в САЩ, и в Европа организираха в по-голямата част вот по този начин", отбеляза Дончева. 

Вярно е, че Български пощи не са в най-прекрасно положение, но съществува и има пълен обхват в цялата страна. Носенето на една подвижна кутия от група хора ще постави въпроса дали тези хора ще влизат в жилищата на болни и ще може ли край тях да има застъпници и наблюдатели по здравни причини, това да не са камикадзета?!, отсече Дончева. 

Тя напомни и че ще е много трудно да се осигури всички представители на секциите да са ваксинирани - първо, защото процесът по имунизация у нас върви бавно. Освен това ваксината не пречи да се разпостранява заразата, а и изисква 3 седмици, за да развие ефекта си, каза още тя. 

Очаква се Дончева, както и ДБГ, които седнаха заедно на заседателната маса при президента, да се явят на изборите заедно с вече парафираната коалиция "Мая Манолова-Отровното трио".