Татяна Дончева призова да се гласува за Мая Манолова

Политика
15:23 - 28 Август 2019
3301
Татяна Дончева призова да се гласува за Мая Манолова

Татяна Дончева призова десните да гласуват за все още необявената кандидатура на омбудсмана Мая Манолова за кмет на София. В интервю за Би Ти Ви лидерът на "Движение 21" разкри, че също ще подкрепи Манолова.

"Мая Манолова има шансове за пробив. Ако ние се обединим срещу ГЕРБ за София, за да се направи пробив, защото това ще означава краят на ГЕРБ. Каквото и да говори Харизанов (Георги Харизанов, политолог - б.р.), пробивът в София означава краят на ГЕРБ. Това ще отприщи хората от провинцията, те ще имат много по-голямо самочувствие, че това е решим проблем", отсече Дончева. Официално кандидатурите на Йорданка Фандъкова и Мая Манолова не са обявени, но е публична тайна, че те ще играят за вота тази есен.

"Аз бих заложила на Мая, защото от наличните възможности това е възможността. Бих я подкрепила и смятам, че десните също трябва да дадат сериозно рамо. Нека си използват на първия тур кандидата, нека си вкарат своите хора в общинския съвет, но генералната задача трябва да бъде превземането на София", подчерта Дончева, чиято партия събра 4141 от гласовете на избирателите (0.21%) на изборите за европарламент през май тази година.