Татяна Дончева размаха голямата секира - ремонтира правилника на парламента от А до Я

Политика
20:11 - 16 Април 2021
10762
Татяна Дончева размаха голямата секира - ремонтира правилника на парламента от А до Я

Лидерката на Движение21, която стана зам.-шефка на Народното събрание от Изправи се! Мутри вън! Татяна Дончева, започва ремонт на правилника на парламента от А до Я, а новината за това гръмна от включения й микрофон на президиума. От там се чу, че още в понеделник тя ще поиска поправка, с която личното обяснение на депутатите (което е вид процедура за осигуряване на допълнително време за разисквания - б.р.), да се ограничи само до веднъж на заседание. 

Причината за това й намерение стана хаосът, на който сами се подложиха депутатите в днешния втори ден от новото им амплоа - веднъж заради липсата на дигиталната система за гласуване, намираща се в бившия Партиен дом и втори път заради липсата на всякакъв ред в залата. 

Записът от думите на Дончева дойде от почивката на депутатите след скандала за това, че премиерът в оставка Бойко Борисов, не се е отзовал на искането да отиде в НС, за да представи националния план за възстановяване пред Брюксел.

А размяната на думи между Дончева и шефката на законодателния орган Ива Митева се чу ясно и бе копиран от пиара на ГЕРБ Никола Николов, който го предостави за широката публика с коментар: "Ето ги истинските лица на боркините с мутрите!". Самата Митева явно е съгласна с намерението да се ремонтира коренно правилникът, защото признава пред Дончева: "'Ма то е ад, бе!".