Татяна Дончева шокиращо: ГЕРБ са внедрили свои в чужди листи

Актуални новини
18:07 - 04 Март 2021
8818
Татяна Дончева шокиращо: ГЕРБ са внедрили свои в чужди листи

ГЕРБ са внедрили свои кадри в чужди листи, които след изборите ще купят и ще превърнат в свои патерици. Шокиращата информация дойде от устатата Татяна Дончева, която също стана водач на кандидатдепутатски списък на коалицията между Мая Манолова и Отровното трио "Изправи се! Мутри вън". Оказва се, че за нея това е и основната причина отново да влезе в активната политика след периода БСП.

"В тези избори е особено наложително да се осигури присъствието на парламентарни групи, които да не служат за патерица на ГЕРБ и ще положа всички усилия това да не се случи, нито в нашата коалиция, нито във възможния парламент. Приемете, че моето участие в политиката в момента е кратковременно", каза тя пред Би Ти Ви. 

И уточни, че има конкретна информация за листи, хора и региони, където ГЕРБ са успели да подредят кандидатите на някои от формациите, както и да пуснат на терена няколко формации за отклоняване на вниманието за разсейване на гласове и за вкарване на хора, които са под техен контрол. 

Даже формално да не принадлежат на ГЕРБ, това са хора, които ГЕРБ държи било компромати, било с пари, било с други механизми, за да осигурят пробива на тези потенциални формации, коментира Дончева. 

Например нашата коалиция "Изправи се! Мутри вън" е коалиция, която се състезава заедно с друга формация със съседен номер. Струва ми се много подозрително това съседство. Анализирайки кой стои зад тази работа, мога да си направя някои изводи, допълни тя.

Вярвайте ми, ребусът е много сложен, коментира бившата социалистка. И допълни, че всички простотии от местните избори се пренасят на национално ниво и на парламентарния вот.