Тъжна гледка! Селата без полицейска защита, превърнаха се в каубойски уестърн!

Новини
22:00 - 12 Април 2021
7044
Тъжна гледка! Селата без полицейска защита, превърнаха се в каубойски уестърн!

Селата в България са останали без полицейска закрила, стана ясно след разходка на Lupa.bg.  Това прави набезите на крадците лесни и чести.

Медията ни видя, че когато в някое по-голямо село, в което живее ченге, работещо в близкия областен град, то той се превръща в шериф за местните хора.

Това обаче е голяма рядкост и в момента родните села наподобяват на каубойски уестърн, в който правото е на страната на по-силния.

Най-честите престъпления по тези населени места са разбиването на вили и побоища в пияно състояние, сочат справките на МВР.

В по-малко населените села се крият опасни престъпници, които бягат от родното законодателство. Те се скатавали в летни къщи, на които собствениците са умряли и са най-крайни за съответното село.

В по населените селища има и млади хора, които от скука се напиват и карат пияни и без книжка.

Липсата на контрол е довела до много трагедии, в които тийнейджъри приключват живота си с колата в дънера на някое дебело дърво.

От родната полиция явно смятат, че по-малките градове и села хората се познават и това ще ги опази от престъпления. Това е обаче на практика не действа и редовно в сводките четем за престъпления след употреба на алкохол.

Хората в селата са категорични, че като граждани на страната имат право на полицейска защита. Те чакат системата "дивият запад" да бъде променена.