Тъжно: Никол остана на 19, отиде си на рождения ден

Топ
17:07 - 09 Декември 2019
76808
Тъжно: Никол остана на 19, отиде си на рождения ден

Никол Владкова от Велико Търново, която обедини хиляди търновци в борбата си с рака, си отиде от този свят на своя рожден и имен ден 6 декември едва на 19 години. Скръбната вест съобщи майка й Мая Владкова в личния си фейсбук профил.

“Нашето ангелче ни напусна”, написа тя.

Красивата болярка страдаше от рядко заболяване – сарком на меките тъкани, пише borbabg.com. След интервенции в София премина тежко лечение в Турция, а средствата за терапията бяха събрани от благодетели за няколко дни. Съучениците на Никол от ПМГ “Васил Друмев” подкрепиха момичето и организираха концерт, на който набираха пари за следващия курс на лечение. След като усилията на медиците в южната ни съседка не дадоха резултат, семейството на Никол реши да потърси помощ от други специалисти.

В края на лятото тя замина за Германия, където трябваше да бъде оперирана. Сложността на интервенцията произлизаше от това, че туморното образувание се намира в близост до жизненоважни органи и системи.

Стотици търновци и звезди от музикалния бранш у нас подкрепяха в последната една година много активно лечението на момичето, като организираха и участваха в различни благотворителни мероприятия. Бяха поставени на много места и кутии за дарения.