ТЪЖНО: Оттук ли очакваме да дойдат спортните успехи за България? (СНИМКИ)

Ексклузивно
18:00 - 11 Февруари 2021
7982
ТЪЖНО: Оттук ли очакваме да дойдат спортните успехи за България? (СНИМКИ)

Емблематични спортни съоръжения в сърцето на София тънат в разруха, въпреки че Столична община и отговорните институции се бият в гърдите, че българската столица е един красив и чист европейски град. За съжаление снимките, които ще видите по-долу говорят за съвсем друго - за нехайство, за немарливост, за бездействие и за това, че спортът и децата не са приоритет на властите през последните 20 години.

Това е днес състоянието на стадион "Академик"

Снимките на спортни обекти, които бяха публикувани днес от колегите от фотографска агенция LAP.bg са повече от красноречиви и те не се нуждаят нито от преразказ, нито от коментар. Защото гледайки занемарените плувни комплекси, стадиони, тенис кортове в центъра на София единствените думи, която напират в гърдите са "потресаващо" и "тъжно". А въпросът, който неизменно изниква е защо никой вече толкова години не се погрижи за тези ценни спортни обекти - нито Министерство на спорта, нито Столична община, нито бизнесът. Освен че спортните комплекси не функционират, те са оставени и да се разрушат.

"Оттук ли да чакаме да дойдат спортните успехи на България? За справка, в Спортен комплекс "Ада" в сърцето на Белград, само на 400 км от София няма да намерите нищо занемарено. А те бяха във война...", коментира известният спортен фотограф Любомир Асенов.

Потресаваща е и разрухата в някогашната къпалня "Мария Луиза"

Става дума за плувните комплекси "Червено знаме" и "Мария Луиза" (бивш "Република"), за тенис кортовете до неработещата лятна къпалня в Борисовата градина, стадион "Академик", колодрума в Борисовата градина.

ПЛУВНИЯТ КОМПЛЕКС "МАРИЯ ЛУИЗА"

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ"

СПОРТНИЯТ КОМПЛЕКС "КОЛОДРУМ"

СНИМКИ: LAP.bg