Тъжно! Синът на Васил Михайлов станал дядо през август

Приживе журналистът от БНР Александър Михайлов бил голям фен на ЦСКА, последно се лекувал в „Токуда”

Ексклузивно
14:25 - 01 Октомври 2019
22987
Тъжно! Синът на Васил Михайлов станал дядо през август

Без време отишлият си журналист от БНР Александър Михайлов е станал дядо месец и половина преди смъртта си. Lupa.bg разкри, че синът на големия актьор Васил Михайлов почина на 30 септември след дълга битка с рака.

На 16 август Сашо се похвалил пред приятелите си в социалните мрежи с радостна новина: „Може да ми викате ДЯДО”. Сред поздравилите го за щастливото събитие е брат му Асен, който е юрист.

Първото внуче на Александър - Леа, е от сина му - 31-годишния Васил Михайлов-младши, кръстен на известния си дядо, и снахата Радостина Тасева.

„Научих, че днес е починал колега от програма „Христо Ботев” на БНР Александър Михайлов, дългогодишен водещ на предаването „Артефир”. Помня го като прям, емоционален човек с хубаво чувство за хумор. Имаше щастието наскоро да се зарадва на първото си внуче.

Един смислен, за съжаление прекалено рано прекъснат живот, посветен на културната журналистика. Светъл път!”, написа и дългогодишната журналистка от БНР Гергана Дворецка.

Само две седмици по-рано – на 1 август, Сашо е бил на лечение в болница „Токуда”.

От публикациите му в социалните мрежи става ясно още, че синът на Капинат Петко войвода е бил голям фен на ЦСКА и често поствал своите представи за това как трябва да се развива червеният тим. В края на август радиожурналистът пише: „Животът е чудо”.

В профила си Сашо Михайлов е публикувал следната мисъл: Всяка нощ е нужно да си задавате простичкия въпрос- преживях днешния ден, сторих ли някому добро?

От постовете му става ясно още, че синът на екранния Петко Войвода е бил враг на атакистите. Ето какво написал Сашо преди време: „Имам въпрос към специалистите от СЕМ: Някой от специалистите следи ли какви хора говорят по телевизията на лудите - алфа атака-, какво говорят водещите, какви новини предават. Въобще тази гнусна кочина не подлежи ли на някакви правила и поне мъничко професионализъм, защото пропагандата от времето на нацистите и болшевиките смърди на нафталин, който се плаща с държавната субсидия. Аз не искам да плащам онанизма на една фамилна и икономическа фирма...”