ТЪЖНО: Вирусът затри цялото семейство Вакльови

Общество
17:47 - 03 Септември 2020
20506
ТЪЖНО: Вирусът затри цялото семейство Вакльови

Почина трети член на семейство Вакльови от с. Краище - медицинската сестра Ава. Тя загуби битката с коварния вирус дни, след като починаха мъжът ѝ - д-р Муса Вакльов и синът ѝ - д-р Емил Вакльов, покосени от COVID-19, пише struma.com. Жената бе в приета в интензивното отделение на "Пирогов" в тежко състояние, но за съжаление лекарите не успяха да ѝ помогнат.

Новината за смъртта на медицинската сестра идва няколко дни, след като в родният край на семейството бе обявен ден на траур заради загубата на уважаваните лекари - баща и син Вакльови.

Д-р Емил Вакльов почина само на 37 години

Пръв битката с безпощадния вирус загуби 60-годишният д-р Муса Вакльов, който до последно се грижеше за пациентите на няколко села в община Белица. Няколко дни след него, почина и кардиологът от благоевградската болница "Пулс" и негов син - д-р Емил Вакльов. Едва на 37 години и без придружаващи заболявания, младият медик и колегите му от "Пирогов" не успяха да преборят вируса.

Двамата лекари бяха изпратени от стотици хора в последният им земен път. Ава Вакльова също бе отдадена на благородната професия и работеше като медицинска сестра в кабинета на съпруга си, обслужвайки над 4500 пациенти от няколко села. Българският лекарски съюз изказа своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалите. „За броени дни изгубихме прекрасни медици, посветили животите си на медицината и на своите пациенти“, споделят от БЛС и добавят, че и тримата са изпълнявали с достойнство своя професионален и морален дълг.