Тази безгранична лудост: Фен извървя близо 2500 км пеша до "Маракана"

Леандро Фортунато крачи 24 дни от Санта Фе до Рио де Жанейро, за да присъства на финала на Копа Либертадорес

Спорт
12:35 - 03 Ноември 2023
3548
Тази безгранична лудост: Фен извървя близо 2500 км пеша до "Маракана"

В Южна Америка са луди на тема футбол и това едва ли ще изненада някой. Бразилия и Аржентина - две от държавите, които този уикенд ще има свои представители на финала на Копа Либертадорес, са известни със своята силна любов и лудост към най-великата игра. Аржентинецът Леандро Фортунато извървя пеша 2451 км от родината си до Рио де Жанейро, за да гледа най-големия мач на Южна Америка.

На финала на Копа Либертадорес ще играе любимият му Бока Хуниорс срещу местната гордост Флуминензе. 24 дни Фортунато крачи от Санта Фе до митичния "Маракана". През цялото време споделяше маршрута си в инстаграм.

"В момента когато Бока се класира за финал, тръгнах - разказа Форнутато. - Пристигнах в понеделник, когато Диего Марадона трябваше да навърши 63 години. Това е като знак от съдбата! Вървях през горещини, дъждове, краката ме боляха. Болката в коляното ми е дори непоносима. Но съм щастлив! Когато пристигнах, ме видяха хора от Бока и ми казаха, че съм гордост за клуба".

Фенове на гранда събраха пари, за да финансират пътешествието на най-верния фен. Когато тръгна, Леандро нямаше билет. Но в крайна сметка аржентинският музикант Мартин Перес му даде.

"Сънувам, не мога да повярвам - продължи да разказва Фортунато. - За мен е привилегия да съм тук".

За финал фенът публикува снимка с потник на Бока от прочутия плаж Копа Кабана в Рио.

Двубоят ще противопостави един срещу друг емблематични футболисти, известни от европейския футбол. Атаката на Бока Хуниорс води уругвайската машина Единсон Кавани. По пътя си три пъти тимът отстраняваше съперници с дузпи.

Вратата изглежда в сигурните ръце на Серхио Ромеро, бивш страж на Манчестър Юнайтед и Аржентина. Той беше безупречен при дузпите срещу сънародниците си от Расинг, уругвайския "Насионал и бразилския Палмейрас.

"На 36 години се забавлявам - каза Ромеро. - А дузпите са най-големият ми кеф."

Бока Хуниорс е шесткратен носител на Копа Америка и най-вече заради опита си изглежда фаворит. Но този път срещу тях се изправя великият защитник Марсело, петкратен носител на Шампионската лига, който се завърна в родината си. Никога бразилецът не е печелил Копа Либертадорес, както и Флуминензе", който има само един финал.

На 35 години Марсело е получил позволение да играе където и както иска. Другата звезда е Пауло Енрике Гансо. През 2009 година той тръгна към големия футбол заедно с Неймар в Сантос. Много контузии удариха жестоко по кариерата му, която в Европа бе в Севиля" и Амиен.

Третият стълб на Флуминензе е халфът Андре, който трябваше да премине през лятото в Ливърпул и това вероятно ще стане след Нова година.

"Фернандо Динис е един от най-добрите треньори в света - коментира преди финала Неймар, който лекува тежка контузия. - Той дава свобода на футболистите и обича атакуващата игра."