Театър "София" играе в цялата страна и на пет софийски сцени

Сезонът започва с премиерното заглавие "Невинно малко убийство" в "Театро"

Култура
11:54 - 19 Юли 2022
4215
Театър "София" играе в цялата страна и на пет софийски сцени

През следващия театрален сезон "Театър "София" идва при вас" с турнета из цялата страна. Освен ежемесечните гостувания в различни населени места, най-големият общински театър ще играе своите хитови постановки на други пет софийски сцени.

Сезонът започва с премиерното заглавие "Невинно малко убийство" в "Театро" (ул. "Върбица" 12). В тази френска "черна комедия" участват Дария Симеонова, Неда Спасова и Пламен Манасиев. Режисьорка е младата Надя Панчева с творчески екип Ясмин Мандели - сценограф; Милен Апостолов - композитор. 

Елеонора Иванова, позната от сцената и малкия екран, ще може да видим на 27 септември в модерната и ексцентрична комедия "Кашонът" - отново на сцената на "Театро". Срещите на "Пер Гюнт" с тролове и полетът на свободния му дух ще се развихрят в театър "Азарян" през октомври. Историята на фаталната жена - "Лулу", в чиято главна роля е Елеонора Иванова, също ще може да бъде гледана в "Азарян". 

От следващия сезон в "Сълза и смях" редовно ще се играе "Горчивите сълзи на Петра фон Кант" - едно от последните премиерни заглавия на Театър "София". Лилия Маравиля е преуспяла модна дизайнерка, която се влюбва в момичето, чиято кариера започва благодарение на Петра.

Театър "София" ще гостува редовно и в Театър "Българска армия" и Младежкия театър "Николай Бинев". Сезонът започва от Пловдив и фестивала "Сцена на кръстопът" с "Горчивите сълзи на Петра фон Кант" от Р. В. Фасбиндер. 

Билети за постановките в София може да бъдат купувани онлайн от сайта на театъра www.sofiatheatre.eu, от септември на касата на ъгъла на ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Славянска" и касите на театрите, в които се играе.