Театър "София" открива сезона в Деня на София с "Перфектни непознати"

Артистите са подготвили специален подарък за всеки зрител на представлението

Култура
13:03 - 02 Септември 2024
758
Театър "София" открива сезона в Деня на София с "Перфектни непознати"

В Деня на София - 17 септември Театър "София" тържествено ще открие сезон 2024/2025 със спектакъла "Перфектни непознати" в Театър „Сълза и смях“, от 19 часа. Освен едно незабравимо преживяване в празничния ден, екипът на театъра е подготвил и специален подарък за всеки присъстващ на представлението.

"Драматургичният текст на Паоло Дженовезе – „Перфектни непознати“ е интересен не поради успешната му кино-версия, нашумяла преди няколко години, а заради сложните и неочаквани взаимовръзки между персонажите, извеждащи съвременни, но и неочаквани теми, които се отнасят към житието на модерния човек", споделя режисьора на постановката Стайко Мурджев.

На сцената зрителите ще видят Лилия Маравиля, Елеонора Иванова, Мартин Димитров, Мила Банчева, Михаил Милчев, Неда Спасова, Пенко Господинов и Юлиян Малинов.

"Може би телефонът, като феномен в живота ни, крие голяма опасност и тя е, че е способен лесно да ни съблазни да му доверим тайните си, но без никаква гаранция за съхранението и опазването им.

Човекът е като магическо ковчеже с тайни и тези тайни може да са, както скъпоценни бисери, така да се окажат невиждани нещастия или жестоки оръжия.

Човекът е кутия на Пандора с няколко дъна. И трябва да можем да носим отговорност за любопитството си и последиците от него, когато решим да я отворим. Илюзия е, че познаваме някого, било то и най-близкият до нас. Не можем да познаваме напълно някого, както не е възможно да познаваме вселената изцяло", казва Стайко Мурджев.

В "Перфектни непознати" звучат гласовете на актьорите: Сава Пиперов, Симона Халачева, Юлиян Рачков, Пламен Манасиев, Невена Калудова, Николай Димитров-Коки, Димитър Ангелов.

Премиери, юбилейни представления, нови актьорски попълнения, много изненади и кампании е подготвил Театър "София" на своята публика през новия театрален сезон, споделиха от трупата.

На 27 септември спектакълът „Покана за вечеря“ има юбилей. Пиесата на Оля Стоянова печели конкурса на Театър "София" за съвременна българска пиеса през 2012 г. и вече 10 години е неразделна част от репертоара на театъра. Малко по-късно, през октомври, ще се изиграе 50-тото представление на сензацията сред детската аудитория – „Феята на захарницата", пленила сърцата на малчуганите.

След двойния празник на 17 септември, се задават репетициите на Шекспировата класика „Комедия от грешки“. Режисьор на спектакъла е Маргарита Мачева, със сценографията ще се заеме Свила Величкова, а премиерата зрителите могат да очакват в края на месец ноември.

През първата половина на септември месец, екипът на Театър "София" и режисьорът Стайко Мурджев ще търсят ново попълнение за актьорския състав на спектакъла „Котка върху горещ ламаринен покрив", чиято премиера ще се състои в началото на ноември. Актьорът за ролята на Гупър, в хитовото заглавие на Тенеси Уилямс, ще бъде избран на специално проведен кастинг.

В началото на сезона публиката ще се срещне и с новите млади лица от трупата на театъра. Гринго-Богдан Григоров - познат както от българската театрална сцена, така и от музикалната, под името GRINGOD - ще се превъплъти в ролята на Брик в премиерната постановка „Котка върху горещ ламаринен покрив". А с Даниел Кукушев и Димитър Стойнов публиката вече се е запознала в представленията на Театър "София" "Игри в задния двор" и "Чудните приключения на Пинокио".