Театърът чете от вкъщи

Всеки ден в 19.00 часа актьорите от Варна ще качват във фейсбук по един клип

Култура
13:21 - 18 Март 2020
2051
Театърът чете от вкъщи

Актьорите от варненския Драматичен театър “Стоян Бъчваров” решиха да пренесат инициативата „Театърът чете” в домовете си и вече го правят всеки ден от 19.00 часа чрез страницата си във фейсбук. Досега събитията се провеждаха всяка събота на сцена „Ротонда”.

Сега до края на карантината всеки ден в 19.00 часа екипът на Мелпомена ще качва във фейсбук по един клип с актьорско четене. Това ще повдигне духа на много хора, а призивът на варненските актьори е да си останете у дома, за да спасите собствения си и живота на другите. „Театърът чете от вкъщи“ стартира на 16 март с разкази на Чудомир, прочетени от актьора Стоян Радев. 

Авторите, чиито произведения са претворени в актьорското четене на музикален фон, са родени през 1920 г. и през тази година честваме техните 100-летия. Това е и начало на честванията на 100-годишнината на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ през 2021 г. През януари отбелязахме годишнините на Айзък Азимов, Стефан Дичев и Федерико Фелини. През февруари чествахме Леда Милева и Гео Милев чрез „Театърът чете“.