Театърът ви аплодира

Народният с благотворителен концерт "Част от колекция" в чест на медиците и артистите

Култура
16:45 - 11 Декември 2020
1697
Театърът ви аплодира

Народният театър стартира кампанията "Театърът ви аплодира", с която изразява благодарност към всички, положили усилия да съхранят живота, културата и доброто във време на пандемия - медици, служители на първа линия, артисти, граждани...

На 23 декември на Голяма сцена ще се състои благотворителният концерт "Част от колекция", а входът е с покани. За да се избегне струпването на хора, всеки, който желае, може да получи покана с място от касите на Народния театър до изчерпване на местата.

"Всеки един от вас може да благодари лично - на лекар, на доброволец, на колега, на приятел, на служител, на институция, като напише името му в коментар тук и/или го отбележи, а ние ще публикуваме имената на своя сайт. Молим ви да се въздържате от политически или други, несъотносими към темата коментари - това е кампания, в която аплодираме спасителите на живота във всичките им проявления.

Моля, не пишете и подробности защо благодарите - нека просто благодарим и предадем нататък. Вярваме, че крайният резултат на благодарност ще е впечатляващ. Бъдете здрави и се пазете!", пишат от трупата на Народния театър.

"Театърът като място, в което съпреживяваме духовното и намираме сила в изконните ценности, съхранили ни като Човеци, може да използва своя сценичен Глас, за да ни накара да бъдем още по-заедно и още по-съпричастни в тези трудни времена. Народният театър „Иван Вазов“ ви кани на празничния спектакъл,  защото иска заедно да си припомним, че изкуството е любов и стожер на духа, озарение и смисъл и в най-страшните мигове, и в най-дълбокото униние, и в най-тъмния страх!

Народният театър „Иван Вазов“ аплодира и своята публика, защото вярва, че зад маските носим открити и одухотворени лица, че сърцата ни са отворени един за друг, за да спасим живота! Това е нашият начин да кажем огромно „Благодаря“ на спасителите на животи и възнамеряваме тази кампания да продължи“, каза директорът на Народния театър Мариус Донкин.