ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград отново работи

Новини
13:43 - 10 Юни 2022
1892
ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград отново работи

ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград отново работи от снощи. Централата беше затворена в края на април заради замърсяване на въздуха на Димитровград.

Преди два дни съд отмени спирането на дейността, а вчера министърът на околната среда и водите Борислав Сандов е актуализирал Комплексното разрешително на ТЕЦ „Марица 3“, така че предприятието може да заработи, след като изпълни новите условия.

Активисти на движението „Дишай, Димитровград!“ са се събрали снощи пред ТЕЦ „Марица 3“, след като видели, че предприятието е заработило. 

ВАС отмени спирането на работата на централата. Вчера обаче министърът на околната среда и водите Борислав Сандов е подписал решение за ново комплексно разрешително. В полунощ в предприятието са били допуснати представители на РИОСВ-Хасково и областният управител Катя Панева, обясни главният юрисконсулт Юлиян Семерджиев:

„Късният следобед стартира централата, съгласно решението на съда, че имаме право да работим. След това, че нещо министърът е дал. Ако сега считаме, че работим законно, да предприемат действия. В тях са всички права. Те са държавни права“.