Техническа грешка забърка Тръмп и Байдън

Актуални новини
19:45 - 10 Ноември 2020
5552
Техническа грешка забърка Тръмп и Байдън

"Техническа грешка" е довела до това част от поздравително послание към президента на САЩ Доналд Тръмп да остане и върху официалния поздравителен туит на британския премиер Борис Джонсън към Джо Байдън, съобщи правителствен говорител, цитиран от Ройтерс.

Той каза, че правителството било подготвило две отделни поздравителни послания поради това, че изборната надпревара е била доста оспорвана, но добави, че поради техническа грешка част от другото послание се е смесила с фона на графиката на поздравлението към Байдън, предаде БТА. 

"Както може да се очаква, при толкова оспорвана изборна надпревара бяха подготвени предварително две отделни изявления. Поради техническа грешка част от едното послание са се смесили с графиката (на другото послание)", заяви говорителят.

По-рано днес интернет порталът "Гуидо (Гай) Фокс" (Guido Fawkes) публикува снимка с туита, след като е настроил контраста и яркостта на изображението. Така във фона на поздравителния туит към Байдън се виждат името на Тръмп и думите "втори мандат" и "за бъдещето на това".