ТЕХНИКА НА КГБ: Навални е убит с удар в сърцето

Смъртта на жертвата настъпва за секунди, ако се прилага от опитен агент

Новини
14:16 - 21 Февруари 2024
10347
ТЕХНИКА НА КГБ: Навални е убит с удар в сърцето

"Руският опозиционер Алексей Навални най-вероятно е убит с удар в сърцето", написа британският в. "Дейли мейл". По думите на руския дисидент и правозащитник Владимир Осечкин за ликвидирането на критика на Владимир Путин е била използвана техника, разработена от КГБ.
 
"Служители от отдели за специални операции на Федералната служба за сигурност (наследила КГБ) са обучавани как да убиват хора с един единствен удар в областта на сърцето. Смъртта на жертвата настъпва за секунди", каза още Осечкин.

"Преди за бъде убит Навални е прекарал между два и четири часа при минус 27 градуса. Това е повредило сериозно кръвоносната му система и след това му е бил нанесен фаталният удар в сърцето", добави Осечкин.

Според дисидента Москва е могла да убие Навални по всяко време. Това обаче стана в наказателната колония. Целта бе следите да не водят към Кремъл.

Новината за смъртта на Навални съобщиха властите в концлагера, където той изтърпяваше наказанието си, но известно време се очакваше потвърждение от близките му. Според официалната информация, руският опозиционер е колабирал, докато се е разхождал и никога повече не е дошъл в съзнание. Майка му и адвокатът му отпътуваха за отдалечената колония веднага щом се разнесе новината за смъртта му.

В понеделник Кремъл заяви, че разследването на смъртта на Навални продължава и че все още няма "резултати". По-късно говорителката на Навални Кира Ярмиш каза, че следователите са казали на майката на Навални Людмила, че няма да предадат тялото му поне две седмици, докато извършат "химически анализ"