Текстописец се изгаври с „Кукавица“ на Цеца (Видео)

Текстописецът Йордан Гергов стана сензация в социалните мрежи за по-малко от денонощие

Любопитно
17:36 - 27 Март 2020
18889
Текстописец се изгаври с „Кукавица“ на Цеца (Видео)

Текстописецът Йордан Гергов стана сензация в социалните мрежи за по-малко от денонощие. Авторът на десетки фолк песни избухна със своя интерпретация на песента „Кукавица“ на Цеца Величкович – „Карантина“.

 
„След 13-и в изолация у дома започнах да давам на заето. Още не си бях изпил кафето сутринта – и посегнах към телефона. Пуснах си за фон „Кукавица“ на Цеца, намерих неин инструментал. Самата мелодия беше в тон с меланхолията ми. Изведнъж започнах да си пея припева с думата „карантина“ и нещата отидоха към хумора. Веднага написах текста и се записах импровизирано. Нямаше и 2 часа по-късно – и започнаха споделяния, коментари, лавина“, споделя Гергов, който представи песента с ироничния псевдоним ЦЕЦАН.

Че се превръща в интернет сензация, първа от бранша му писали Ваня и DJ Дамян. Юнона, композиторът Мартин Биолчев, Теодора, Нелина, Соня Немска, Таня Боева, Ива Давидова и още много други поздравиха текстописеца. Към честитките се включиха и водещият на новините по NOVA Христо Калоферов и разследващият журналист Димитър Патарински, актрисата Силвия Петкова, поп певицата Ирина Флорин, както и Джулиана Гани, която отдели на хита „Карантина“ специално стори в Инстаграм.

„Над 100 хиляди гледания и още хиляди коментари видеото ми направи за по-малко от една вечер. Всеки ми пише – честито, имаш хит. Хората ми пращат видеа, на които пеят като мен, имитират дори моята имитация. Дори получавам покани за участия, на които да пея, но това не е моето амплоа и ме забавлява истински. Всъщност просто парадирах ситуацията, в която всички се намираме. И се опитах да пея като Цеца, всичко е с голямо чувство за хумор и намигване. Може би всички, затворени по домовете си, са имали точно в този момент точно такъв отдушник“, на мнение е Дани, който сам написа текста на интернет шедьовъра, сам го изпя и сам го засне. „Едно разбрах от този експеримент – българинът има чувство за самоирония. Трябва да правим повече социални песни в жанра ни, както преди 20 години. Да можеш да се огледаш в тях и да се надсмееш над себе си. Това отдавна знам, че липсва, но сега го усетих, има глад за такива песни“, казва той.

Ето и текстът на Карантина:

Изпълнява: Цецан
(Кавър на Цеца – „Кукавица“)

1. Не излизам, по-далече от вратата не излизам
по сто пъти ръцете си дезинфекцирам
готвя се за този вирус катаклизъм
запасен съм със храна.
Не излизам, във 8:00 сутринта си пускам телевизор
Мутафчийски свиква Щаба и си мисля
добре че леща, боб, ракия в склада имам
чак до края на света.

ПРИПЕВ:
Като кихна, блокът чува и ме псува без причина
искат да ме турят сам под карантина…
някъде до зимата.
Карантина, аз да гина в карантина и година
200 стека със „Емека“ все ще имам
купих ги от „Билата“.

2. Не излизам, каквото каже Генерала, си записвам:
1. виниловите ръкавици не изхлузвам
2. всеки ключ и всяка дръжка пак излизвам
3. и лайфа гледам на DJ Дамян!

ПРИПЕВ 2:
Карантина – ti si samo jedna mala karantina!
200 стека със „Емека“ вкъщи имам някъде до зимата!
Карантина – ще те боря, ще те боря със ракия!
Искам да ме турят сам под карантина някъде до зимата…